Artikelnummer: 4619

De Roof van Polyxena - Grand Tour beeldengroep

Omschrijving

Grand Tour beeldengroep, naar het origineel door Pio Fedi, voorstellende de Roof of het Offer van Polyxena.
Volgens de mythologie eiste Achilles na zijn dood dat Polyxena zou worden geofferd vanwege het verraad aan hem. Deze beeldengroep toont Neoptolemus, met geheven zwaard, terwijl hij Polyxena meeneemt voor haar offer. Polyxena gaat vrijwillig mee, zodat zij als een prinses — dat wil zeggen eervol en bedekt — kan sterven. Hecuba, de moeder van Polyxena, probeert haar nog tegen te houden. Op de grond ligt haar gedode zoon, Polites, de broer van Polyxena.

Het origineel van Pio Fedi staat in de Loggia dei Lanzi in Florence en maakt nu deel uit van het Uffizi. Dit beeld van Pio Fedi bevindt zich in goed gezelschap, namelijk vlakbij de David van Michelangelo. In de galerij zelf wordt het vergezeld door beelden van Giambologna en Cellini. Deze beeldengroep en de sokkel zijn rond 1860 vervaardigd, kort nadat het origineel werd voltooid. Het originele beeld werd direct al zeer populair.

Conditie: De sokkel vertoont scheuren en restauraties. Het beeld mist een teentje en heeft enkele kleine restauraties ondergaan aan het zwaard en de vingers. Verder zijn er logische sporen van gebruik. De sokkel is draaibaar. Materiaal: albast, signatuur aan de binnenzijde van de basis van de groep; materiaal sokkel: serpentijn.

afmetingen beeldengroep: ± h 118 x b 58 x d 48 cm
afmetingen sokkel: h 105 x b 58 x d 48 cm

Vraag een offerte aan
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.