Nieuw Seizoen Van Onschatbare Waarde vanaf 4 september 2024

29 augustus 2024

Een fonkelnieuw seizoen Van onschatbare waarde bij Omroep Max op NPO 1. Paleis Soestdijk opent dit jaar opnieuw haar deuren voor verkopers van bijzondere objecten. Vier kamers, vier kansen om tot een deal te komen bij één van de experts. 

 

Aflevering 1 – woensdag 4 september om 20.30 uur bij MAX op NPO 1

Als je bij Van onschatbare waarde een object wilt verkopen is het belangrijk om een goede volgorde van de kamers te bepalen. Begin je bij de expert met de meeste interesse? Of eindig je daar juist? De eerste verkoper van dit seizoen is Philo. Zij komt langs met een schilderij van één van de bekendste schilders van ons land: een Karel Appel uit 1943. En ook Angelique is van de partij. Zal zij een deal sluiten met één van de experts? Een bijzonder kleurrijke porseleinen klok heeft ze bij zich. Ze heeft het gekregen uit de erfenis van haar vader.

Is het een echte? Ja, een échte Tiffany lamp. De lamp is 40.000 euro waard, denkt Barbara. Gaat ze dit bedrag ontvangen voor haar en haar zus? Alle experts hebben duidelijk interesse in deze klassieker. In welke kamer start Barbara? De volgende verkoper is Doede en hij heeft een erfstuk bij zich. Dat stuk zal bij expert én fervent theedrinker Ronald zeker in de smaak vallen: een zilveren theeservies.

Bij Van onschatbare waarde komen af en toe objecten binnen, die zelfs bij de experts nogal wat vragen oproepen. En deze week ontvangen de experts ook nóg hoog bezoek in het Paleis. De eigenaresse van het paleis komt vandaag namelijk zelf onderhandelen met de experts. Maya heeft Antwerpse barok bij zich; een kunstkabinet. Welke expert krijgt dit prachtige object in zijn of haar bezit? Niets is wat het lijkt…

Aflevering 4 – woensdag 25 september om 20.30 uur bij MAX op NPO 1

Vandaag worden er op het Paleis weer kleine en grote bijzonderheden aangeboden aan de experts. En voor het nogal omvangrijke eerste object verhuist het gezelschap tijdelijk naar de Orangerie. 2,5 meter glas, 310 losse stukken, acht lagen: Oftewel: een Waterfall lamp, meegenomen door Bob. Ook Frank komt naar Soestdijk, hij neemt de tijd mee naar het Paleis; een scheepschronometer uit de negentiende eeuw.

Aflevering 5 – woensdag 2 oktober om 20.30 uur bij MAX op NPO 1
Het paleis maakt zich op voor een nieuwe dag vol bijzonderheden. Wim brengt een sierlijke dame mee, waar hij jarenlang naar heeft gekeken. Met pijn in het hart neemt hij afscheid van haar. Expert Arnold koopt elk jaar 15.000 dingen en elk jaar zijn er tien á twintig waar het echt om gaat, waar het hart sneller van gaat kloppen. Heeft hij dit ook bij het zien van het volgende object? Verkoper Charles staat voor de deur. En hij heeft een houten bisschop te paard meegebracht, een heilige die in ons land zo populair is, dat er zelfs een feestdag naar is vernoemd: Sint Maarten.

De eerste verkoper van vandaag komt uit Den Haag, maar heeft iets bij zich uit die andere grote stad: Amsterdam. Frits heeft twee hele oude boeken meegenomen. De eerste tekeningen uit het boek zijn uit 1300. Verkoper Joost heeft een schilderij van Abraham Hulk voor de experts. Een schilderij uit de negentiende eeuw, die periode wordt in de schilderkunst ook wel de romantiek genoemd. Welke expert valt voor dit stuk?

(Online) aflevering 7
De kamers van Paleis Soestdijk vullen zich vandaag met zestiende-eeuwse muziek dankzij verkoper Mart en zijn vijf musicerende dames. Welke expert gaat er zingend vandoor met deze objecten? En gaat het Koosje lukken haar geliefde erfstuk te verkopen aan één van de experts? Ze heeft van haar vader een scheepsmodel geërfd, die hij zelf in elkaar heeft gezet.

Vanaf woensdag 4 september 
Wekelijks om 20.30 uur bij MAX op NPO 1
Presentatie: Dionne Stax